søndag den 27. oktober 2013

Lækre morgenboller

Findes der noget mere lækkert end sprøde, saftige og luftige boller til morgenmaden?
Her er en super nem opskrift (hvis man altså har en røremaskine):

Du skal bruge:
½ pk gær (25 g
1140 g hvedemel
200 g rugmel
20 g salt
1200 ml vand (evt. mindre)
  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt en skefuld mel og rør godt.
  • Tilsæt salt og rør til det er opløst.
  • Tilsæt hvedemel og rugmel.
  • Ælt med røremaskine 20-30 min - er færdig når dejen er blevet lækker smooth og elastisk.

  • Hæld dejen i en skål smurt med rapsolie - der skal være plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse
  • Dæk med film og sæt på køl minimum natten over



  • Vend dejen ud på et meldækket bord
  • Skær i passende stykker med en spatel, og læg på bageplade efterhånden - undgå at strække og ælte dejen for meget. Dejen er meget blød, men det kan lade sig gøre.

  • Bag i forvarmet ovn 240 grader varmluft i 15-20 min.

  • Lad dem køle af på en rist, skær over og nyd med dit yndlingspålæg :-)
 
Tip: Varier med forskellige meltyper - pas dog på med at reducere indholdet af hvedemel, da det er dette der giver effekten ved langtidsæltningen. Det er også rigtig lækkert at tilføje kogt perlebyg  eller speltkerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar