søndag den 27. oktober 2013

Efterårets glæder

Jeg elsker efteråret...frisk luft, smukke farver og duften af moden frugt. Jeg elsker desuden smagen af de mange afgrøder der kan høstes, tilberedes og nydes :-) Min mor kom på besøg, medbringende i overflod af lækkerier fra haven...heriblandt hokkaido-græskar. Det blev til denne skønne ret...

Bagt græskar

Du skal bruge:

1 hokkaido græskar
3-4 kviste timian
Tørret rosmarin
Friskkværnede chiliflager
Maldon havsalt (flager)
Friskkværnet sort peber
Rapsolie el. olivenolie
  • Halver græskarret og skrab kernerne ud med en ske.

  • Skær i både og skær skrællen af.
  • Læg græskarkødet i et ildfast fad, dryp el. pensl med olie og krydr med timian, rosmarin, chili, salt og peber.

  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 min.

  • Server som tilbehør, evt. som erstatning for kartofler (hvis man kører den slanke linie).

Her serveret med paneret, sprødstegt kylling, ærter og sød chilisauce (asian style).

Baby-udgave
Lidt af græskarkødet blev bagt for sig selv i en ramakin, uden krydring, kun med lidt olie på. Dette blev most med en gaffel, tilsat lidt vand (mælk kan også bruges) og smør, og serveret for Marius. Et stort hit :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar