søndag den 27. oktober 2013

Æbletid

Vi har et æbletræ i haven, som bærer de lækreste store og saftige æbler. Jeg har ingen anelse om hvilken sort det er...men godt det smager de!





Somme tider har vi lavet æblemost, men med to små børn (der endnu er for små til at hjælpe til) kan det være svært at få tiden til det. Jeg har derfor i år kogt en masse æblemos, i håb om at vi i vinterens løb kan huske at få det brugt.




En del er blevet frosset i små bøtter, tiltænkt Marius, som ellers ikke syntes at være helt vild med det ved første smagsprøve:


































Æblemos (usødet):
  • Skræl æblerne og skær kernehuset fra
  • Skær i mindre stykker og put i en stor gryde med et par dl vand


  • Kog ved middel varme til æblerne er helt møre (det går hurtigt!)


    • Nu skal der moses. Jeg brugte en "passier-mühle" (fantastisk redskab fundet i tyskland), men en stavblender eller en sigte kan også bruges'





    • Mosen kan fryses i passende portioner, eller nydes med det samme med en skefuld skyr rørt med vanillesukker :)



    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar