søndag den 3. november 2013

Æblekringle

Ja der var altså stadig æbler tilbage...og hvad er bedre sådan en våd og stormfuld efterårsdag, end lun æblekringle til eftermiddagsteen?

Du skal bruge:
1 pk gær
½ dl lunkent vand
1 ½ dl mælk
1 æg
400 g hvedemel + ekstra til æltning
50 g groft mel (jeg brugte en blanding af fuldkornshvedemel og rugmel)
150 g flydende margarine (eller smør hvis man er til det)

Og til fyldet:
60 g flydende margarine (eller smør)
3-4 skrællede og groftrevne æbler
2 tsk kanel
2 spsk rørsukker
En håndfuld grofthakkede mandler

Sidste finish:
Sammenpisket æg til pensling
Perlemelis

  • Rør gæren ud i vandet
  • Tilsæt mælk og æg
  • Rør margarinen sammen med melet og tilsæt gærblandingen
  • Ælt godt på en meldrysset bord
  • Hæv overdækket 30 min.
  • Rul ud til et rektangel på et meldrysset bord - pas på dejen ikke bliver for tynd (½-1 cm er fint)
  • Flyt dejen til en bageplade med bagepapir
  • Fordel margarine på dejen, men undgå de yderste 5 cm
  • Fordel de revne æbler på margarinen, og drys med mandler, kanel og sukker



  • Pensl den frie kant med æg
  • Fold enderne ind og rul dejen forsigtigt til en pølse

  • Lad kringlen efterhæve i 15 min.
  • Pensl med æg og drys med perlemelis
  • Bag ved 200 grader varmluft i 25-30 min

  • Server let afkølet


Ingen kommentarer:

Send en kommentar